Кухня от бъдещето

Abbiamo provato la LASAGNA IN TUBETTO Ristorante 1978 da VALERIO BRASCHI  Vincitore Masterchef Italia - YouTube

Едно от най-типичните италиански ястия, след пицата и пастата, е може би лазанята. Сведения за нейното съществуване намираме доста назад във времето, а рецептата и съставките в нея могат да варират според различните италиански области и вкусове. Тя е задължителна част от менюто на всички италиански ресторанти, а най-модерните от тях се опитват непрекъснато да експериментират, да интерпретират и да удивляват с най-различни нестандартни решения.

Типичен пример за това е Валерио Браски, който печели италианското издание на Мастършеф през 2017 година, и който е начело на „Ristorante 1978“ в Рим.

В менюто могат да се намерят най-различни класически и нестандартни ястия, като може би най-странното от тях е лазанята в тубичка за паста за зъби, гарнирана с паста във формата на четка за зъби и бульон от пармезан (отлежал 60 или 180 месеца).

Други интересни предложения в ресторанта са чаша с „дестилираната карбонара“ (прозрачна на цвят като водата, но с типичния вкус на карбонарата) и „битер меландзана“ (пастата меландзана, с патладжан, отново под течна форма).

Дестилирана карбонара

Битер меландзана   

Ristorante 1978
lasagna in tubetto valerio braschi

Други статии на тази тема:

Източник: bolognatoday.it

Коментари

Популярни публикации от този блог

Моята книга - „Италия - вечната приказка“

L.O.V.E. - Статуята с форма на среден пръст пред Миланската борса

Един 10-годишен полет в италианската музика - историята на „Ил Воло"