Едно от най-типичните италиански ястия, след пицата и пастата, е може би лазанята. Сведения за нейното съществуване намираме доста назад във времето, а рецептата и съставките в нея могат да варират според различните италиански области и вкусове. Тя е задължителна част от менюто на всички италиански ресторанти, а най-модерните от тях се опитват непрекъснато да експериментират, да интерпретират и да удивляват с най-различни нестандартни решения.
Типичен пример за това е Валерио Браски, който печели италианското издание на Мастършеф през 2017 година, и който е начело на „Ristorante 1978“ в Рим.
В менюто могат да се намерят най-различни класически и нестандартни ястия, като може би най-странното от тях е лазанята в тубичка за паста за зъби, гарнирана с паста във формата на четка за зъби и бульон от пармезан (отлежал 60 или 180 месеца).
Други интересни предложения в ресторанта са чаша с „дестилираната карбонара“ (прозрачна на цвят като водата, но с типичния вкус на карбонарата) и „битер меландзана“ (пастата меландзана, с патладжан, отново под течна форма).
 |
Дестилирана карбонара
|
 |
Битер меландзана | | |
|
 |
Ristorante 1978 |
Други статии на тази тема:
Източник: bolognatoday.it
Коментари
Публикуване на коментар