Кухня от бъдещето
Едно от най-типичните италиански ястия, след пицата и пастата, е може би лазанята. Сведения за нейното съществуване намираме доста назад във времето, а рецептата и съставките в нея могат да варират според различните италиански области и вкусове. Тя е задължителна част от менюто на всички италиански ресторанти, а най-модерните от тях се опитват непрекъснато да експериментират, да интерпретират и да удивляват с най-различни нестандартни решения.
Типичен пример за това е Валерио Браски, който печели италианското издание на Мастършеф през 2017 година, и който е начело на „Ristorante 1978“ в Рим.
В менюто могат да се намерят най-различни класически и нестандартни ястия, като може би най-странното от тях е лазанята в тубичка за паста за зъби, гарнирана с паста във формата на четка за зъби и бульон от пармезан (отлежал 60 или 180 месеца).
Дестилирана карбонара |
Битер меландзана | |
Ristorante 1978 |
Други статии на тази тема:
- Моцарела, пълнена с Нутела? Новата мода в Пулия
- Кошмари в кухята - по италиански
- Болоня - ресторантът, където часовникът е задължителен
- Fiat Lux - шоколад отвъд различията
- Негрони - историята на един 100 годишен италиански коктейл
- McCrunchy Bread - новият сандвич с Нутела в италианския Макдоналдс
- Джино Сорбило - един от най-известните италиански пицари и един Гинес рекорд
- Malnatt - италианската бира, направена от затворниците
- Италианска паста и пица в лондонска църква
- Милано - заведението, където плащаш с последователи
- Първият салам в космоса
- Пържена пица
Източник: bolognatoday.it
Коментари
Публикуване на коментар