6 необикновени плажа в Италия

В Италия не само има изключително много архитектурни забележителности, които да посетим, но и много природни красоти - Мраморните водопади, различни паркове, но и плажове. Следващите няколко плажа са само част от необикновената природа на Италия - розови и черни на цвят, горещи пясъци и замъци в морето.

1. Розовият плаж на остров Будели, Сардиния



















Розовият плаж е едно от онези райски кътчета насред Тихия океан, на който всеки един от нас си мечтае да попадне. Намира се на остров Будели, част от архипелага Мадалена, в невероятната Сардиния. Този странен и нетипичен италиански плаж има розов цвят поради черупките на коралите, които са станали на пясък и се разпръсват в тюркоазеното море, създавайки една уникална гледка.
Плажът не е достъпен за туристи, защото е под пълната защита на Националния парк на Архипелаг ла Мадалена.

2. Черният плаж на Азино, остров Вулкано

















Сменяйки изцяло нюанса, се пренасяме на остров Вулкано, в Еолийския архипелаг, където можем да се натъкнем на плажове с величествен и специфичен облик. Пясъкът и камъчетата са от вулканична лава, а техният блестящо черен цвят е в пълен контраст с наситеното синьо море. Необикновените и запленяващи черни плажове на Вулкано, на Еолийските острови, са сред най-странните и характерни в Италия.

3. Парещите плажове на остров Искиа




















На остров Искиа откриваме плажове, на които има много от т.нар. фумароли или струи от вулканични газове и пари, признак за активен вулканизъм.
На този плаж, характерен с горещите си пясъци и винаги хладки води, от векове от земята излизат облаци от пара, а от морето се подават мехурчета от газ, които могат да се наблюдават на безопасно разстояние.

4. Плаж потопен в миналото




















Друг интересен плаж в Италия е Ле Кастела: това е плаж със златист цвят и червеникави отражения, разположен в морската защитена зона на остров Капо Рицуто (Кротоне). Сред изумрудените води на плитко море и безброй много риби се издига омагьосващият арагонски замък от XV век, който прави гледката още по-запленяваща.

5. Плажът в скалата






















Следващият плаж предлага една наистина спираща дъха гледка. Той се намира в Тропеа, Калабрия. и се нарича плаж Ротонда. Тук необикновеното е скалата, която прекъсва линията на плажа и създава уникална гледка.

6. Бялата скала
















Скала деи Турки е един от най-уникалните в Италия. Това е варовикова скала с бели нюанси цвят слонова кост, която се потопя в разкошното море между Реалмонте и Порто Емпедокле, в провинция Агридженто.



Коментари

Популярни публикации от този блог

Моята книга - „Италия - вечната приказка“

Един 10-годишен полет в италианската музика - историята на „Ил Воло"