Пармезан на Олимпийските игри в Париж
Били ли сте някога на гости на италианци? Ако да и сте имали възможността да надникнете в кухнята или по-точно хладилника, то със сигурност ще намерите паста, сос за паста, песто, пармезан, както и нарязани колбаси, като прошуто кото или крудо. Задължителни са също картофите и хляба. Може да попаднете също и на някои по-странни, поне за мен неща - подправки, които държат в хладилника или закупена от магазина замразена супа във фризера (последната съм си я купувала и съм я опитвала - определено усилието да си обелите и сварите 4 картофа, един лук и един морков у дома си заслужава и е за предпочитане).
В тази статия ще си говорим обаче не толкова за замразената супа (която между другото е на кубчета), а за пармезана. Един от символите на италианската кухня, който тази година дори взе участие на Олимпиадата в Париж.
Тазгодишната Олимпиада в Париж определено беше една от най-обсъжданите, поради редица причини, които няма да засягаме сега, но в Италия една от темите на дискусия беше фотосесията на италианската сребърна медалистка Джорджа Вило, която позира с една голяма пита пармезан.
21-годишната състезателка започва своята колаборация с Parmigiano Reggiano още през 2021 година, като от компанията обясняват, че причината за подобна колаборация е, че въпросното сирене е много подходящо за спортуващите, защото е богато на протеини, без лактоза и от наистина високо качество.
Ако сте фенове на Италия и искате да научите още много интересни факти, не пропускайте да прочетете моята книга - „Италия - вечната приказка“.
Източник: dissapore.com
Автор - Михаела Манасиева
Коментари
Публикуване на коментар